Štrudle obožavam. Sa makom, džemom, orasima... Punjenje možete da smislite sami, kao što sam ja pre neko veče smislila i napravila ovo.
Recept za testo se nalazi na ovom blogu, u receptu za štrudlu sa makom, a za premazivanje vam treba:
200 g eurokrema ili nekog drugog krema koji volite
malo mlevenog keksa za posipanje (koliko želite)
100 g suvog grožđa
kašičica ruma ili malo ekstrakta
Testo pripremljeno po receptu (uz dodatak ruma), premažite kremom, pospite mleveni keks i pobacajte odozgo suvo grožđe (prethodno ga operite i potopite u vodu da omekša). Dalje se postupak ponavlja, kao kod štrudle sa makom. Zamotajte jufke, premažite mešavinom napravljenom od malo margarina i jajeta, izbušite viljuškom i pecite pokriveno papirom za pečenje pola sata na 200 stepeni. Gotovu štrudlu pokrijte krpom, da ostane meka.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар