субота, 10. фебруар 2018.

POTAŽ OD BUNDEVE

  Mada sam rekla da na blogu neće biti mnogo zdrave hrane, evo nečeg takvog, da pokažem da i zdrava hrana može da bude ukusna. Brzo se i lako sprema i predivno izgleda u tanjiru. Ovaj potaž je specijalitet u mnogim nacionalnim kuhinjama.


Za ovaj potaž vam je potrebno:

1,5-2 kg bundeve
3 glavice crnog luka
5 šargarepa
pola korena celera
ulje
so
biber
neutralna pavlaka za ukrašavanje

 
1,5-2 kg bundeve očistite i oljuštite, isecite na manje komade i stavite u rernu da se zapeče. Za to vreme iseckajte 3 glavice luka, 5 šargarepa i pola korena celera, posolite i izdinstajte u većoj šerpi ili loncu. Kada je bundeva do pola pečena sastavite sa povrćem i nalijte vodom. Posolite i pobiberite po ukusu, ostavite finalno podešavanje ukusa za kraj. Kada je bundeva raskuvana, skinite sa vatre, procedite jednu količinu tečnosti i sačuvajte je. Potom ispasirajte potaž blenderom, multipraktikom ili seckom. Odredite željenu gustinu dodavanjem oceđene tečnosti i začinite na kraju po sopstvenom ukusu.
 Ideja za ukrašavanje: u kesicu za zamrzivač sipajte malo neutralne pavlake, ugao probušite čačkalicom i onda po površini sipajte pavlaku u obliku spirale. Potom čačkalicom povucite linije od sredine ka ivici tanjira i dobićete motiv paukove mreže.
Ovaj potaž možete praviti i od drugog povrća, tikvice, brokolija, karfiola ili samo šargarepe.
Prijatno! 

 

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: