понедељак, 19. фебруар 2018.

ĐUVEČ

  Evo opet jednog domaćeg jela, onog pravog, kada cela kuća miriše. Puno je povrća, pa mogu reći da je i zdravo. Možete da stavite razno povrće, ono koje volite. Ja prikazujem moju varijantu đuveča, onako kako ja pravim.




Za đuveč vam je potrebno:

oko 300 g junećeg ili svinjskog mesa
1 šolja pirinča (šolja od 2 dl)
parče korena celera + listovi celera
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 manji paškanat
1 sveža paprika
1 glavica crnog luka
2-3 krompira
mala šoljica soka od paradajza 
biljni začin
ulje


Svo povrće iseckajte sitno, sem luka. Luk očistite, presecite na pola i prepecite sa obe strane po nekoliko minuta na ringli (stavite malo aluminijumske folije), kao za supu. Na malo ulja i vode dinstajte meso i povrće. Dodajte luk, krompir isečen na kriške, listove celera, sok od paradajza i biljni začin po ukusu. Tako dinstajte, dodavajući po malo vode kad nestane, dok meso ne omekša. Zatim dodajte oprani pirinač, tri šolje vode, promešajte i stavite u rernu na 200 stepeni na jedno pola sata. 
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: