Ovo jelo je preukusno i divno izgleda, a pravi se od malo sastojaka i nije skupo. Brzo se sprema i nije teško za pravljenje. Dakle, san svake domaćice. Ko voli da jede ljuto, može da ubaci ljutu papriku ili neki ljuti začin koji voli.
Da napravite ovo jelo treba vam:
1 kg pileće džigerice
400 g šampinjona
2-3 sveže paprike (najbolje da budu i crvena i zelena, da lepše izgleda)
1 glavica crnog luka
1-2 čena belog luka (ko želi)
so
biber
majčina dušica
origano
peršun
ulje
Naseckajte sitno crni luk, pa ga stavite da se prži na ulju. Dodajte džigericu i papriku seckanu na rezance. Dodajte začine i neka se krčka. Kada bude oko 70 % gotovo, dodajte šampinjone, seckane na krupnije. Ko želi može da doda i beli luk. To krčkajte još malo, a pred sami kraj dodajte sitno seckani peršun. Služite uz bareni pirinač ili krompir, može i uz krompir pire ili neku testeninu. Odlično ide i uz njoke, za koje imate recept na blogu. Od salata možete da služite uz zelenu ili nešto od zimnice. Na primer paprike punjene kupusom, za koji recept takođe imate na blogu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар