четвртак, 19. април 2018.

PEČENE PAPRIKE SA BELIM LUKOM

  Ovo je jedna od mojih omiljenih salata. Možete da je pravite sa bilo kojim paprikama, ali ja najviše volim kada je sa crvenim, mesnatim. Ko želi može da napravi i sa ljutim papričicama. Fantastično ide uz sve vrste mesa. Beli luk joj daje posebnu pikantnost i ukus.


Da napravite ove paprike treba vam:

ulje
sirće (ja stavljam jabukovo, alkoholno mi je prejako)
pečene i oljuštene paprike (količina po želji)
so
beli luk
peršun

Peršun i beli luk naseckajte sitno. Paprike posolite, pa prelijte uljem i sirćetom. Odozgo pospite seckani peršun i beli luk. Sve količine su po želji. Poklopite posudu i ostavite bar nekoliko sati u frižideru, da se svi ukusi lepo spoje.
Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: