Evo jednog, malo drugačijeg načina da se spremi piletina. Tempura, japanski način pohovanja mesa, ribe ili povrća daje malo drugačiji, ali podjednako ukusan obrok, kao i sa klasičnim pohovanjem. Brzo se sprema i nije komplikovano kao što možda zvuči.
Da napravite ovo jelo treba vam:
500 g pilećih prsa
soja sos
100 g brašna
100 g gustina
500 ml ledene vode
so
ulje
kurkuma
Ovo je najosnovnija varijanta, a vi možete da dodate začine koje volite, sve je dozvoljeno.
Prvo treba da isečete pileća prsa na komade i da ih marinirate bar nekoliko sati u soja sosu. Ko voli može u marinadu da stavi i beli luk. Za tempuru pomešajte brašno i gustin i ubacite u ledenu vodu. Posolite i dodajte malo kurkume radi boje, malo ulja i sve promešajte. Stavite ulje da se zagreje. Svako parče mesa umočite u tempuru i pohujte u dubokom ulju. Služite uz salatu po želji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар