понедељак, 4. јун 2018.

MUSAKA TRIKOLORI

  Ovaj recept nećete naći nigde drugde, sem na ovom blogu, jer sam jelo smislila od onih namirnica koje sam imala u frižideru i ispalo je fenomenalno i što se ukusa tiče, a i vizuelno. Ime sam dala zbog tri boje, žute, zelene i crvene, koje se vide u preseku ove prelepe musake.


Da napravite ovu musaku treba vam:

1 veća tikvica
5-6 pečenih crvenih paprika
250-300 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
so
biber
majčina dušica
origano
4 jajeta
čaša kisele pavlake
čaša mleka
300 g kačkavalja
margarin za podmazivanje tepsije 
ulje


Glavicu luka sitno iseckajte, pa propržite malo na ulju, a zatim dodajte mleveno meso, so i biber i ispržite meso. Tikvicu isecite na kolutove, a paprike koliko možete očistite od semenki (isperite pod vodom). U jednoj činiji izmešajte jaja, pavlaku, mleko, so, biber i majčinu dušicu. Kačkavalj, ukoliko nije isečen na listove, izrendajte. Vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći musaku ili pleh, dobro podmažite margarinom. Počinjemo ređanje musake. Na dno poređajte kolutove tikvica, malo ih posolite i pobiberite, preko njih rasporedite polovinu mesa, pa prelijte trećinom fila. Zatim poređajte paprike, malo ih posolite, pokrijte polovinom kačkavalja, sipajte drugu polovinu mesa, fil, pospite origanom. Pokrijte sve kolutovima tikvica, pa drugim delom kačkavalja i prelijte preostalom trećinom fila. Izbušite musaku viljuškom do dna, da bi fil mogao da prođe svuda.


 Musaku pecite na 200 stepeni oko sat vremena poklopljenu, a zatim otklopite na 10-15 minuta da se zapeče. Služite uz salatu po želji i uživajte u ovom preukusnom jelu.
Prijatno! 

4 коментара:

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: