петак, 11. мај 2018.

ČORBAST PASULJ SA SUVIM REBRIMA I KOBASICAMA

  Evo jednog domaćeg jela, za koje slobodno mogu da kažem da je delikates, kada se lepo spremi. Nije teško za pripremu, svako može da ga napravi. Ako imate priliku da ga spremite u kotliću, još bolje.
Da napravite pasulj treba vam:
300 g pasulja
1 veća glavica crnog luka
100 g slanine
1 sveža paprika
suva rebra
kobasice
2 lovorova lista
2 čena belog luka
2 pune kašike brašna
1 ravna kašika aleve paprike
Pasulj je potrebno ostaviti u hladnoj vodi preko noći, veče pre nego što ćete da ga kuvate. Sutradan ga iskuvajte u 2-3 vode (to znači da stavite pasulj u vodu da se kuva, i kad provri pustite malo da ključa, pa bacite tu vodu). Zatim pasulj stavite u lonac u kome će se kuvati, nalijte vodom i dodajte glavicu crnog luka koju ste prethodno presekli na pola i opekli na ringli (na aluminijumskoj foliji), sa obe strane. Ubacite još papriku (celu), lovorovo lišće, sitno seckanu slaninu, suva rebra i kobasice (količina po želji). Ostavite da se kuva dok meso potpuno ne omekša. Ako su meso i kobasice slani, nemojte soliti uopšte, da vam ne bi bilo preslano. Ako nisu, posolite. Kada se skuva, u jednoj posudi promešajte brašno, alevu papriku i beli luk (isitnjen u presi) sa vodom. Promešajte dobro, žicom, da nema gromuljica i nalijte u pasulj. Ostavite da provri i da krčka 10-ak minuta. Vaše jelo je gotovo. Predlažem uvek uz pasulj neku dobru salatu, zelenu, paradajz, šopsku, salatu od slatkog ili kiselog kupusa, u zavisnosti od sezone. Ako je zima, nešto iz turšije, kao što su paprike punjene kupusom, za koje recept imate na blogu.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: