Evo jednog recepta za letnje, lagano jelo, koje uz sir i salatu može da bude lep ručak. Još ako pre toga dodate neku čorbicu, savršeno. Za one koji obavezno na trpezi vole da imaju meso, pohovane tikvice mogu da budu odlično predjelo.
Da napravite ovo jelo treba vam:
tikvice
so
brašno
jaja
ulje
Količine svih sastojaka zavise od toga za koliko osoba spremate i koliko ste gladni. Ja tikvice ne sečem popreko, nego uzduž. Prvo posolite tikvice i ostavite ih malo da odstoje i da ispuste vodu. Jaja umutite i posolite. Svako parče umočite u brašno, pa u jaja, pa još jednom u brašno i jaja. Prezle ne koristim u ovom slučaju. Tako pripremljene tikvice pržite po nekoliko minuta sa svake strane, dok lepo ne porumene. Obavezno ih slažite na papirnati ubrus, da upiju suvišnu masnoću od prženja.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар