Njeno visočanstvo paprika, verovatno kraljica među povrćem. Bezbroj mogućnosti da napravite nešto lepo sa njima, a jedna od njih su i pohovane paprike. Ako je sezona, potrebno je da ispečete paprike, ako nije, verovatno ih većina vas ima u zamrzivaču.
Da napravite ovo jelo treba vam:
paprike (ja najviše volim crvene,ali možete da uzmete bilo koje, a količina po želji)
so
ulje
brašno
jaja (količina zavisi od količine paprika)
Bilo da pečete sveže paprike ili koristite one iz zamrzivača, prvo ih ostavite da se dobro ocede, a zatim ih posolite sa obe strane. Jaja razmutite i takođe posolite. Svaku papriku umočite u brašno, pa u jaja, pa još jednom u brašno, pa u jaja. Ulje zagrejte na srednju temperaturu i pržite paprike sa obe strane po nekoliko minuta, dok se jaje ne isprži. Obavezno pripremite tanjir sa salvetom, na koga ćete ređati paprike posle prženja, da salveta upije suvišnu masnoću.
Predlažem da paprike servirate uz neki lep sir i salatu, možete i uz tartar sos.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар