Evo recepta za jedno poznato jelo, koje je jako ukusno, a lako se i brzo sprema. U Italiji se služi kao toplo predjelo. Mogu da ga naprave i oni koji nisu mnogo vešti u kuhinji. Postoje varijante u kojima se sa crnim lukom proprži i šargarepa, a u sos stavlja crno vino, čak sam čula za stavljanje trunke cimeta u meso, ali ja vam ovde ipak dajem recept za najjednostavniju varijantu, sa kojom nema promašaja.
Da napravite ovo jelo treba vam:
500 g špageta
200-250 g mlevenog mesa (najbolje mešanog)
1 veća glavica crnog luka
ulje
so
biber
origano
1/2 l soka od paradajza
1-2 čena belog luka
maslinke, zelene ili crne
parmezan
parmezan
Špagete obarite u dosta vode, po uputstvu sa pakovanja. Vodu posolite obavezno, a ja stavljam i malo ulja u nju. Crni luk sitno iseckajte, propržite ga na ulju, pa ubacite meso. Posolite, pobiberite i mešajte povremeno, dok se meso ne isprži. Zatim sipajte sok od paradajza, origano i sitno seckan ili usitnjen u presi, beli luk. Krčkajte na laganoj vatri, dok se sos ne zgusne. Špagete procedite, stavite na tanjir, a preko njih sipajte sos. Odozgo ukrasite maslinkama i rendanim parmezanom, po želji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар