Odličan način da iskoristite stari hleb koji vam je ostao od juče ili prekjuče je da napravite ovu gibanicu sa njim. Iako naziv deluje "sirotinjski", verujte mi da je ova gibanica fenomenalna. Sočna je i meka, a odozgo hrskava, a sutradan je podjednako dobra, ako je preko noći ostavite umotanu u aluminijumsku foliju.
Da napravite ovu gibanicu treba vam:
Vekna starog hleba
500 g belog sira
2 jajeta
1 šolja jogurta (250 ml)
pola šolje mleka
pola šolje ulja
so
150 g gaude, edamera ili slično (može i bez ovoga, ali je ovako lepše)
Hleb isecite na tanke kriške. Napravite preliv od sira, jaja, jogurta, mleka, ulja i posolite po ukusu.
Pleh dobro podmažite i na dno poređajte kriške hleba. Tamo gde budete imali rupice, popunite malim delićima hleba. Prelijte bogato svuda, nigde ne sme da ostane nepreliveno. Zatim ponavljajte postupak dok imate materijala s' tim što na vrhu treba da bude fil.
Pospite rendanim sirom i pecite 40 minuta na 200 stepeni.
Imaćete odličan doručak ili večeru.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар