понедељак, 15. октобар 2018.

KIFLICE SA KULENOM, SIROM I KEČAPOM

  Kod mene su uvek dobrodošli recepti za razne kiflice i stvarno ih imam puno. Evo jednog od njih. Ja sam ih punila kulenom i sirom po svojoj želji, a vi možete da stavite ono što volite.


Da napravite ove kiflice treba vam:

550 g brašna (i još malo za razvijanje testa)
40 g svežeg kvasca (jedna kockica)
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
100 ml mleka
100 ml jogurta
100 ml vode
150 ml ulja
margarin
1 jaje
susam
kulen
sir
kečap



Pomešajte mleko i jogurt i smlačite ih. Izdrobite unutra kvasac, stavite šećer, poklopite i ostavite 10-ak minuta da kvasac proradi. Za to vreme sipajte so u brašno, promešajte i dodajte ulje. Kada je kvasac nadošao, sipajte ga u brašno, dodajte i mlaku vodu i zamesite testo. Formirajte kuglu, pokrijte je providnom folijom ili kesom i ostavite da odstoji jedno 40 minuta. Zatim premesite testo, podelite ga na četiri jednaka dela i svaki razvijte oklagijom na brašnom posutoj radnoj površini. Razvijte u obliku pravougaonika. Zatim secite na male pravougaonike. Jedan kraj nareckajte, kao na slici, a na drugi kraj stavite malo kulena, sira i kečapa. Zarolajte kiflicu od te strane gde je punjenje i formirajte je. Ređajte kiflice u pleh obložen papirom za pečenje (ili podmazanim). Razmutite jedno jaje, pa njime premažite kiflice, odozgo pospite susam i na svaku kiflicu stavite komadić margarina.
Peku se 20-ak minuta na 200 stepeni, dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Uz njih preporučujem jogurt ili kiselo mleko.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: