Još jedan od fantastičnih recepata suprugove strine Dragice. Da ponovim, jedne od najboljih domaćica koje sam upoznala. Ovaj kolač je mek, predivno izgleda i topi se u ustima, tako da je morao da nađe svoje mesto na Receptoaru.
Da napravite ovaj kolač treba vam:
Za koru:
500 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
6 kašika mleka
50 g kakao praha
1 jaje
200 g šećera
100 g masti (svinjske)
Za fil:
5 dl mleka
7 kašika šećera u prahu
7 kašika brašna
4 kesice vanilin šećera
250 g margarina
50 g čokolade
Testo se zamesi, podeli na tri dela i ispeku tri kore na prevrnutom plehu od rerne.
Fil skuvajte od mleka, brašna, šećera i vanilina, kao puding. Kada skinete sa vatre, stavite unutra margarin i mešajte dok se margarin potpuno ne otopi. Ostavite smesu da se ohladi. Kada su i kore i fil ohlađene, filujte redom, kora, fil, tako tri puta. Odozgo narendajte čokoladu i ostavite kolač da se ohladi.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар