Gledajući naslov, pitate se kako lenja pita na drugi način - pa testo je drugačije. Znam mnoge koji ne vole klasično testo za lenju pitu, kažu da im "zapada" u grlu. Ovo testo je meko kao pamuk, ja ga obožavam, a kolač se topi u ustima.
Da napravite ovaj kolač treba vam:
6 jaja
1,5 šolja šećera
1 kesica vanilin šećera
1 šolja jogurta
2 šolje brašna
pola šolje ulja
1 kesica praška za pecivo
1,5 kg rendanih jabuka
prezle
cimet
Umutite mikserom jaja sa šećerom i vanilinom (ne treba da odvajate žumanca i belanca), dodajte ulje, jogurt, i na kraju brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte mikserom.
Pola mase sipajte u dobro podmazan pleh i pecite na 200 stepeni 12 minuta.
Izvadite testo, stavite odozgo rendane jabuke, poravnajte, pa pospite prezle, pa cimet. Zatim prelijte drugim delom testa i vratite u rernu da se peče još 25 minuta.
Kada se prohladi pospite kolač šećerom u prahu i secite na kocke. Sigurna sam da će vam se dopasti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар