Ovo je stvarno odličan recept, ako hoćete da spremite nešto na brzinu, za iznenadne goste ili svoju porodicu. Nema nikakvog čekanja da se testo podigne, jer je bez kvasca, a štrudla je jako dobra, verujte mi.
Da napravite ovu štrudlu treba vam:
500 - 600 g brašna
2 jajeta
1/2 šolje ulja (mera je šolja od 2 dl)
1/2 šolje mleka
1/2 šolje šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
Umutite mikserom jaja sa šećerom i vanilinom, zatim dodajte ulje i mleko. Dodajte prvo pola količine brašna i prašak za pecivo. Izmešajte dobro i dalje dodajući po malo brašna mesite dok se testo više ne lepi za prste i dok ne budete mogli da ga formirate u kuglu.
Pobrašnjavite radnu površinu. Testo podelite na dva dela. Svaki deo razvijte oklagijom i premažite željenim filom. Ne treba mnogo tanko da razvlačite, jer će vam pući. Premazano testo urolajte i stavite jufku u podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje).
Jufke premažite uljem sa obe strane i pecite pola sata na 200 stepeni. Kada izvadite iz rerne, pokrijte čistom krpom, da bi štrudla ostala meka. Kada se malo prohladi, pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар