среда, 2. мај 2018.

KOH

  Evo jednog starog, dobrog recepta, da ne kažem starinskog. Naše bake su znale da od malo sastojaka, koji nisu skupi, naprave odličnu poslasticu ili jelo. Jedna od takvih poslastica je sigurno i koh.


Od sastojaka je potrebno:

6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera

Za preliv:

1,5 l mleka
6 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera

Kao što vidite, ja koh ne pravim sa grizom, nego sa običnim, pšeničnim brašnom. Ko želi neka zameni grizom. Prvo mikserom dobro umutite belanca u čvrst šne, postepeno dodavajući šećer. Zatim nastavite da mutite mikserom na najmanjoj brzini i dodajte žumanca, jedno po jedno. Na kraju dodajte brašno, kašiku po kašiku, muteći takođe mikserom na najmanjoj brzini ili ručno, lagano, da belanca ne splasnu. Tepsiju ili dublji pleh podmažite uljem ili margarinom i pobrašnjavite ili obložite papirom za pečenje. Izlijte smesu u pleh i pecite je 15-ak minuta na 200 stepeni. Kora ne sme da izgori, treba da bude zlatnožuta. Kada je izvadite iz rerne, proverite čačkalicom da li je pečeno. Čačkalicu zabodite do dna. Kada je izvučete, treba da bude suva. Ako je pečeno, izbušite koru čačkalicom na dosta mesta i prelijte vrelu koru sa hladnim mlekom, u kome ste prethodno razmutili 6 kašika šećera i 2 kesice vanilin šećera. Ne treba da sipete svo mleko odjednom, nego malo po malo, čekajući da kora upije, i tako dok ne potrošite čitavu količinu. Koh ostavite prvo da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u frižider.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: