петак, 4. мај 2018.

BRZE KIFLICE

  Evo jednog recepta za kiflice, čija priprema ide jako brzo, jer nije potrebno da testo nadođe, nego se mese odmah. Zato su zgodne ako imate nenajavljene goste, a i da napravite doručak ili večeru za porodicu, ako nemate puno vremena.


Za ovaj recept je potrebno:

500-600 g brašna
1 kockica kvasca (40 g)
1 kesica praška za pecivo
1 čaša kisele pavlake
1 kašika šećera
1 kašičica soli
200 ml mleka
100 ml ulja
1 jaje za premazivanje
džem, sir, krem ili ono što volite za punjenje

Mleko smlačite, pa u njega izdrobite kvasac, dodajte kašiku šečera i kašiku brašna, promešajte i ostavite kratko na toplom mestu da kvasac proradi. Za to vreme u brašno sipajte so i prašak za pecivo i promešajte. Radite prvo sa 500 g brašna, a ostatak ostavite sa strane, ako je testo suviše meko da dodate, a trebaće vam i za razvijanje testa. Kada kvasac proradi, ubacite ga u brašno, dodajte ulje i pavlaku i zamesite testo. Nema potrebe da čekate da testo narasta, odmah pređite na razvijanje. Pospite radnu površinu brašnom, premesite testo i podelite ga na 4 dela. Svaki deo razvijte oklagijom u krug i podelite na 8 delova, tako da ćete dobiti ukupno 32 kiflice. Svaki deo punite džemom, sirom, kremom ili filom po želji i zamotajte kiflice. Ređajte ih u pleh, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zatim razmutite jedno jaje i premažite kiflice. Pecite ih na 200 stepeni 20-ak minuta (zavisi od rerne, nadgledajte). Ako su kiflice slatke, npr. sa džemom, kada se prohlade, pospite ih šećerom u prahu.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: