Ovaj recept sam ja smislila, tako da ga nećete naći na nekom drugom mestu. Razmišljala sam kako da spojim nekoliko stvari koje volim, moju omiljenu koru, jagode, krem i šlag, a da to bude na neki novi način, da već ne postoji i uspela sam. Ispalo je fantastično, kremasta, sočna i dekorativnog izgleda, torta kojom možete da poslužite svakoga i da se ponosite.
Da napravite ovu tortu treba vam:
Kora je kao za čiz kejk, sastojke i postupak imate u tom receptu na blogu.
500 ml slatke pavlake
3 pudinga od jagode
9 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
1 l mleka
125 g margarina
100 g šećera u prahu
300 g jagoda
1 kesica želatina
U kalupu za torte prečnika 26 cm napravite koru i ostavite u frižider da se hladi. Od litre mleka uzmite deo, pa u njemu razmutite pudinge sa 9 kašika šećera i vanilin šećerom. Ostatak mleka stavite na ringlu da se kuva i kada provri sipajte puding. Mešajte žicom svo vreme, da ne zagori i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa vatre, pokrijte providnom folijom, da se ne stvori skrama i ostavite da se hladi. Za to vreme umutite slatku pavlaku mikserom, da bude čvrsta i podelite je na dva jednaka dela. U posebnoj posudi dobro umutite margarin sa 100 g šećera u prahu. Kada se puding ohladi, pređite na spajanje musa.
Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Zatim promešajte mikserom ohlađeni puding da omekša, pa dodajte margarin sa šećerom i dobro umutite. Dodajte slatku pavlaku i otopljeni želatin i mutite mikserom, dok se sve dobro ne sjedini. Sipajte mus na koru i poravnajte. Sitnije jagode možete da ostavite cele, a krupnije isecite na pola. Polovine krupnijih jagoda poređajte u krug uz ivicu kalupa, tako da im unutrašnji, ravni deo bude okrenut spolja.
Sitnije jagode rasporedite svuda po musu, kao na slici i blago ih utisnite. Odozgo stavite drugu polovinu slatke pavlake, koju ste odvojili i poravnajte. Ostavite malo pavlake, ako želite da ukrasite špricem. Tortu takođe možete da ukrasite i jagodama.
Javite kako vam je ispala torta i prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар