Evo recepta koji ne zahteva nikakvu spretnost u kuhinji, pogodan i za početnike, a zgodan je ako vam se prijede nešto slatko, a nemate ništa drugo u kući.
Napominjem da ja sutlijaš ne kuvam prvo u vodi, pa onda u mleku, već direktno u mleku, tako mi je mnogo lepše.
Da napravite sutlijaš treba vam:
1 l mleka
1 šolja pirinča
6 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
cimet po želji
Sipajte u šerpu mleko, šećer, vanilin šećer i promešajte. Stavite unutra opran pirinač i uključite ringlu. Povremeno promešajte dok mleko ne provri, a kad provri smanjite vatru i mešajte da ne uhvati za dno. Kuvajte mešajući 15-ak minuta, videćete kad se pirinač skuva i omekša. Ako se slučajno previše zgusne, a pirinač još uvek nije potpuno skuvan, dodajte još malo mleka ili vode. Kad se skuva, sutlijaš sipajte u posudice iz kojih ćete služiti i ostavite da se ohladi. Odozgo možete posuti cimet, ako volite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар