четвртак, 24. мај 2018.

PIZZA SA DOMAĆIM TESTOM

  Pizzu svi vole da jedu, i deca i odrasli, pa za one koji ne znaju sami da naprave testo, evo recepta. Nije teško, a verujte mi da će vam biti slatko da pojedete ono što ste svojim rukama umesili i napravili.




Da napravite pizzu treba vam:

20 g svežeg kvasca (pola paketića)
1 kašika šećera
topla voda (otprilike jedna čaša)
2-3 kašike ulja
300 g brašna
1 kašičica soli
kečap
šunka
kačkavalj
origano
maslinke

Od ove količine sastojaka možete da dobijete testo za veliki pleh od  rerne, dakle jednu džinovsku pizzu, za celu porodicu. Kvasac izmrvite i dodajte malo vode i šećera, promešajte da se kvasac rastopi i ostavite da odstoji malo, da kvasac proradi. U brašno umešajte kašičicu soli i lagano, malo po malo dodajući brašno u kvasac, mesite testo, dok ne formirate loptu. Pokrijte krpom ili kesom i ostavite na toplom mestu oko pola sata, da testo naraste. Zatim radnu površinu pospite brašnom i oklagijom razvijte testo da bude u obliku pleha otprilike. Testo je meko i rastegljivo, tako da sve možete da doterate prstima, mislim na ivice pleha i na ravnanje testa. Kada ste testo razvukli preko pleha, namažite ga kečapom, odozgo poređajte šunku, pa kačkavalj, može rendan, a može i sečen na tanke parčiće. Pospite origano i za kraj stavite maslinke, zelene ili crne, koje volite. Pizza se peče na 220 stepeni 15-ak minuta, to zavisi od rerne, morate da nadgledate. Služite uz piće po želji.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: