среда, 5. септембар 2018.

LETNJI AJVAR

  Ovo je recept moje bake. Mnogo je laganiji od klasičnog ajvara, jer se ne prži u ulju i naravno, mnogo brže se sprema. U njemu nema nikakvog konzervansa i ne stavljam ga u tegle kao klasičan ajvar, već napravim u jednoj većoj činiji za salatu, a koliko će da vam traje, zavisi od toga koliko članova porodice imate. Ne dugo, sigurna sam, jer se pojede sa slašću.


Da napravite letnji ajvar potrebno vam je:

10-ak paprika (crvenih ili zelenih, a može i mešano, a ko voli ljuto, može da ubaci, naravno)
1 veći plavi patlidžan
so
ulje
sirće
2-3 čena belog luka

Paprike i plavi patlidžan operite, osušite, ispecite i oljuštite. Zatim ih sameljite u mašini za meso. Dodajte po ukusu so, ulje, sirće i beli luk, usitnjen prethodno u presi. Sve dobro promešajte i ostavite da se hladi u frižider. Preporučujem da činiju dobro zamotate u najlon kesu pre stavljanja u frižider, da vam ostale namirnice u njemu ne bi povukle miris paprika i belog luka.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: