понедељак, 3. септембар 2018.

DOMAĆI SNIKERS

  Evo još jednog divnog recepta za brze, a izuzetno ukusne kolače. Zašto da ih kupujete, kada možete sami da ih napravite veoma lako i pritom da znate da u njima nema nikakvih veštačkih dodataka. Sigurna sam da će se dopasti i deci i odraslima.


Da napravite ovaj slatkiš treba vam:

200 ml vode 
250 g putera ili margarina
200 g šećera
1 kesica vanilin šećera
200 g čokolade za kuvanje
400 g keksa po želji
250 g kikirikija (pečenog, neslanog)
2-3 kašike ulja


Keks izlomite (ne meljite ga), a kikiriki izdrobite, da ne bude previše sitan. U šerpu stavite 200 ml vode da se greje, dodajte puter (margarin) i ostavite da se istopi, povremeno mešajte. Dodajte 60 g čokolade, šećer i vanilin šećer. Kada se sve lepo otopi, skinite sa ringle, ubacite keks i kikiriki i dobro promešajte, da sve bude ravnomerno raspoređeno. 


Smesu izlijte u manji pleh, da vam kolač ne bi bio previše tanak. Moj pleh je dimenzija 30x20 cm. Poravnajte lepo i ostavite da se hladi, prvo na sobnoj temperaturi, a kada se prohladi stavite u frižider.


Kada se ohladi napravite glazuru od preostalih 140 g čokolade, koju ćete da istopite uz dodatak nekoliko kašika ulja. Prelijte glazuru preko smese, poravnajte, tresnite malo pleh o ravnu površinu nekoliko puta, tako će se dodatno samo poravnati. Odozgo pospite još malo drobljenog kikirikija i ostavite da se dobro ohladi, najbolje do sutra, da bi mogla lepo da se seče.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: