петак, 7. септембар 2018.

AMERIČKE PALAČINKE

  Evo jednog modernog recepta za čuvene, američke palačinke. Meke su i vazdušaste. Testo je malo drugačije od onoga za nama dobro poznate, klasične palačinke. Amerikanci ih tradicionalno jedu sa javorovim sirupom, a ja preporučujem sa medom.


Da napravite američke palačinke treba vam:

300 g brašna (prosejanog)
200 ml jogurta
200 ml mleka
4 jajeta
1 kesica praška za pecivo
1 kašika arome vanile
2-3 kašike šećera
prstohvat soli
ulje


Odvojite žumanca i belanca. Belanca ulupajte u čvrst šne, a u drugoj posudi izmešajte žumanca, mleko, jogurt, šećer, vanilin, so, prašak za pecivo, brašno i malo ulja. Dve mase promešajte laganim pokretima, bez miksera, da belanca ne padnu. Masa treba da bude gušća nego za obične palačinke.
Na teflonskom tiganju zagrejte dobro ulje, pa smanjite vatru. Stavite na sredinu tiganja masu i pustite da se samo razlije okolo u obliku kruga. Pecite na srednje jakoj vatri. Posle  otprilike dva  minuta, počeće da izlaze mehurići, kao na slici. Kada oni počnu da pucaju, to je znak da okrenete palačinku na drugu stranu. Sa druge strane pecite još nekoliko minuta. Iako je teflonski tiganj, ja sam posle svake palačinke stavljala po malo ulja. Od ove količine sastojaka, dobila sam 12 palačinki. Sem medom, možete ih mazati džemom, kremom ili čime volite.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: