среда, 3. октобар 2018.

POHOVANI PLAVI PATLIDŽAN (U RERNI)

  Moram da priznam da nisam bila veliki ljubitelj plavog patlidžana, dok nisam otkrila ovakav način njegove pripreme. Naime, u prženju upije previše ulja, a lično ne volim masnu hranu. Evo odličnog načina da ispohujete plavi patlidžan, a da ne bude masan. Ovako pripremljen je odličan i za musaku i uz neki sir, salatu itd. 
Da napravite ovo jelo treba vam:
1 veći plavi patlidžan 
3 jajeta
so
brašno
prezle


Operite plavi patlidžan, osušite krpom i isecite ga na kolutove. Zatim svaki kolut posolite sa obe strane i ostavite da odstoji jedno 20 minuta. Za mlade domaćice, koje možda ne znaju, plavi patlidžan je gorak. Na ovaj način će ispustiti vodu, a sa njom i svoju gorčinu. Ocedite kolutove i umačite ih redom u brašno, jaja, pa prezle. Jaja možete malo da posolite i umutite ih, naravno. Kolutove plavog patlidžana ređajte u pleh, koji je prethodno ili podmazan ili prekriven papirom za pečenje. Kada ste sve poređali u pleh, svaki kolut odozgo poprskajte sa malo ulja. Pecite ih u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Ja ih ne okrećem, jer mi se lepo ispeku sa obe strane.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: