Evo recepta za jedan lagan i osvežavajući kolač, koji nije zahtevan za spremanje. Mislim da i mlade i neiskusne domaćice mogu da ga spreme bez problema i priušte nešto lepo svojim ukućanima. Pritom je dosta izdašan, od ove količine sastojaka, dobićete dosta rum šnita.
Da napravite ovaj kolač treba vam:
12 jaja
12 kašika šećera
11 kašika brašna
1 kašika kakao praha
1 kesica praška za pecivo
arome maline i ruma
300 ml vode
1 kg šećera
džem od kajsija ili šipka
šlag
Veliki pleh od rerne podmažite margarinom ili obložite papirom za pečenje i ispecite četiri kore. Dve, koje će ostati žute, od po 4 jajeta, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i malo praška za pecivo. Jednu crvenu, istu kao prve dve, samo što ćete dodati kašiku arome maline i treću, braon, u kojoj ćete četvrtu kašiku brašna zameniti kašikom kakao praha. Ušpinujte 1 kg šećera sa 300 ml vode. Kada skinete sa vatre, ubacite kašiku arome ruma ili običnog ruma. Zatim ređajte tortu. Prvo ide žuta kora, cela. Prelijte je sirupom, kašikom po malo, da upije i odozgo premažite džemom. Ostale tri kore isecite na četiri dela i u svakom delu torte ređajte različite boje. Npr.sledeći red uzmite po jednu četvrtinu od svake kore, žutu, crvenu, braon i još jednu žutu. Odozgo opet ide sirup, pa premaz džemom. Tako radite do kraja, sa sve četiri kore. Na kraju odozgo stavite umućeni šlag iz kesice (trebaće vam nekoliko kesica) ili ulupajte slatku pavlaku. Ostavite kolač u frižideru, najbolje preko noći, da dobro upije.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар