Dobra, stara pita sa jabukama, koja se topi u ustima. Možda mnogi od vas znaju recept, ali ja vam predstavljam moj. Volim da ima puno fila, da to bude bogato i sočno.
Da napravite pitu treba vam:
1/2 kg tankih kora za pitu
1,5 kg jabuka, nakiselih (može i manje, ali ja volim da ima puno)
šećer
vanilin šećer
prezle
cimet
ulje
suvo grožđe
seckani orasi
Jabuke narendajte, a pleh podmažite uljem ili obložite papirom za pečenje. Uzmite po 4-5 kora za jufku. Svaku koru poprskajte uljem, a na poslednju stavite bogato jabuke duž ivice, pospite prezlama (jer jabuke puštaju tečnost), odozgo šećerom i vanilin šećerom po ukusu i cimetom. Ja obavezno obogatim pitu tako što dodam i suvo grožđe i seckane orahe. Urolajte jufku, stavite u pleh i tako radite sa ostalim korama i jabukama, dok ne popunite pleh. Odozgo premažite pitu uljem. Pecite 30 minuta na 200 stepeni. Kada se pita prohladi, pospite je šećerom u prahu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар