Bećar paprikaš, bećarac ili sataraš su sinonimi za jednostavno, a veoma ukusno jelo sa malo sastojaka. Uz komad mesa ili sira i po mogućstvu domaćeg hleba, imaćete kompletan obrok.
Da napravite ovo jelo treba vam:
1 kg paprike
2 veće glavice crnog luka
2 manja paradajza
so
ulje
jaja po želji
Luk sitno iseckajte i izdinstajte, a kada omekša ubacite isečenu papriku i posolite. Pržite dok paprika ne bude gotova (potpuno omekša), a zatim dodajte paradajz, koji ste prethodno oljuštili i narendali. Sa dodavanjem paradajza budite pažljivi, da ne bude prekiselo. Krčkajte još pet minuta i ako želite na kraju dodajte ulupana jaja i sačekajte da se isprže. Ja volim da ga jedem bez jaja, uz isečene krastavce, a vi kako najviše volite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар