среда, 20. јун 2018.

CARSKA PITA

  Evo jednog recepta koji je dobro poznat svim domaćicama, ali ja sam ga malo modifikovala i pravim na svoj način. Od pola smese sam napravila mafine, koji izgledaju jako dekorativno, a pola smese sam izlila u pleh i pravila klasičnu carsku pitu. Testo koje dobijete biće veoma meko i vazdušasto.


Potrebni sastojci:

4 jajeta
2 crvene paprike (ja sam stavila iz turšije)
2-3 kisela krastavca (zavisi od veličine)
100 g sitnog sira
100 g fete ili nekog jačeg sira
2 čaše brašna
1 čaša jogurta
1/2 čaše ulja
so
1 kesica praška za pecivo
200 g šunke, pečenice ili sl.


Šunku, krastavčiće i papriku iseckajte na sitne kockice, a sireve izgnječite viljuškom. Zatim sve sastojke izmešajte, može i ručno, mikser vam ne treba. Za mafine treba da imate kalup i papirnate korpice. Izlijte smesu tako da korpice ne budu pune do vrha. Ostatak smese sipajte u pleh koji je dobro podmazan ili obložen papirom za pečenje. Carska pita se peče na 200 stepeni oko pola sata. Uvek vodite računa i nadgledajte, jer nisu sve rerne iste.


Uz carsku pitu preporučujem za piće jogurt ili pivo.
Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: