Ovu laganu, osvežavajuću čorbicu, možete brzo i lako da napravite, sa malo sastojaka. Odlično prija i u hladnim, zimskim danima, a i leti kada su visoke temperature.
Da napravite ovu čorbu treba vam:
ulje
brašno
so
biber
suvi biljni začin
sok od paradajza
voda
origano
tanki rezanci
Na malo ulja (da pokrije dno šerpe), propržite jednu punu varjaču brašna, nekoliko minuta, mešajući. Zatim sipajte čašu soka od paradajza i promešajte. Razbijte gromuljice brašna žicom, a ako ne uspete u tome u potpunosti, jednostavno procedite kroz cediljku. Sipajte otprilike litar vode i začinite po želji, koliko volite da vam je slano, dodajte biber i biljni začin. Ja dodajem origano, a vi možete i neki drugi začin koji volite, ruzmarin, majčinu dušicu. Ostavite malo da krčka, a zatim zakuvajte čorbu rezancima. Ja stavljam tanke, za supu, oni se najbrže skuvaju. Čim su oni gotovi, gotova je i čorbica. Dakle, divna paradajz čorbica, na najjednostavniji i najbrži mogući način. Napominjem da je ovo količina za četiri osobe.
Prijatno!
Često je kuham. Jedina je razlika što ja uvijek ukuham zvjezdice. Na kraju to dođe na isto. :)
ОдговориИзбришиNjima treba malo više vremena da se skuvaju, inače ih i ja volim :)
Избриши