среда, 4. април 2018.

PILAV

  Evo opet jednog domaćeg jela za čiju pripremu vam je potrebno samo malo dobre volje i malo namirnica. Brzo i lako se sprema, slobodno mogu i mlade domaćice da ga naprave, bez bojazni da će negde pogrešiti.


Za pilav vam je potrebno:

pileće meso, mada može i neko drugo, ako volite (količina po želji)
2 veće glavice crnog luka
1 struk praziluka (samo beli deo)
1 šolja pirinča
suvi biljni začin
biber
ulje

Luk i praziluk sitno iseckajte, pa ga propržite na ulju. Zatim dolijte malo vode i počnite da dinstate luk, dodavajući povremeno po malo vode, sve dok potpuno ne omekša. Zatim ubacite meso, biljni začin i biber, pa dinstajte na isti način, dok meso potpuno ne omekša. Kada je meso gotovo, sipajte šolju opranog pirinča i tri šolje vode. Ako nije slano, posolite. Stavite u rernu da se peče oko 30 minuta, ali posle 20 minuta proverite, jer su rerne različite, a ne bi valjalo da vam se osuši pilav, lepše je da ostane sočan. Odozgo treba malo da porumeni. Služite uz neku lepu salatu po želji i uz domaći hleb, za koji imate recept na blogu.
Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: