Da vam kažem nešto, Italijani nisu bili ni malo glupi kada su smislili njoke. Evo recepta za fantastičan prilog jelima i dodatak sosovima. Valjušci ili knedlice, koje se prave od krompira, mogu da budu još jednostavniji, ako upotrebite instant pire krompir, a ja sam ih ovoga puta tako i pravila.
Da napravite njoke treba vam:
120 g instant pire krompira (jedna kesica)
1 jaje
so
2-3 kašike brašna
malo vode
Zamesite testo od svih sastojaka, podelite na nekoliko delova od kojih valjajući ih između dlanova, treba da formirate tanke valjke (kao na slici). Seckajte na njoke. Možete ih ostaviti tako, a možete viljuškom blago pritisnuti svaku njoku, da napravite šaru. Stavljajte ih u kipuću vodu da se kuvaju. Kada isplivaju na površinu, kuvajte ih još 2-3 minuta i onda vadite rešetkastom kašikom. Možete ih odmah preliti nekim sosom i služiti, a fantastične su kada se proprže malo, da dobiju zlatnožutu boju i postanu malo hrskave spolja. Ako želite da ih koristite kasnije, drugog dana, ostavite ih da se potpuno ohlade i stavite u kutiju u frižider ili zamrzivač.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар