Gulaš, njam, njam! Pravi specijalitet, domaće, ukusno jelo, a nije teško za spremanje. Neki ga vole u lepinji, a odlično ide uz neku testeninu, pire ili bareni krompir, a uz njega možete da poslužite i njoke, za koje takođe imate recept na ovom blogu.
Da napravite gulaš treba vam:
oko 1/2 kg mesa, junećeg ili mešanog, pola juneće, pola svinjsko (može i više mesa, ako volite, naravno)
1/2 kg crnog luka (koliko mesa, toliko luka)
biljni suvi začin
so
biber
aleva paprika
brašno
ulje
1-2 sveže paprike
Luk iseckajte sitno, a meso na kockice. Na ulju propržite luk, dok ne postane "staklast", a zatim dodajte začin, so, biber i iseckanu svežu papriku. Dolivajte po malo vode i dinstajte, dok meso sasvim ne omekša. Kada meso potpuno omekša, potrebno je da začinite gulaš i da mu doterate gustinu i boju po svojoj želji. Tri pune kašike brašna i jednu ravnu kašiku aleve paprike razmutite u vodi kao kada razmutite puding), i nalijte u gulaš. Promešajte i nalijte onoliko vode koliko želite da vam bude gust gulaš. Ko voli ređe, neka sipe više vode, logično. Krčkajte jedno 10-15 minuta na laganoj vatri, povremeno promešajte i gulaš je gotov.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар