понедељак, 23. април 2018.

RAJSKA PILETINA

  Ovo jelo je tako lepo i ukusno da se ne biste postideli da njime poslužite i cara. Divno izgleda na tanjiru, a priprema nije teška, mogu i početnice u kuvanju da ga naprave. Sigurna sam da će vaši gosti biti oduševljeni, ako im napravite ovaj specijalitet.


Od namirnica je potrebno (za 4 osobe):

pileće belo meso (150-200 g po osobi)
10-ak šampinjona
250 ml pavlake za kuvanje
ulje
nekoliko listića pršute (ili nečega suvog, što može da je zameni)
biljni začin
majčina dušica
100-150 g gorgonzole
100-150 g mocarele

Belo meso isecite na komade otprilike iste veličine i ako su debeli presecite na pola, tj. stanjite ih. Malo ih izlupajte i samo sa jedne strane začinite sa malo biljnog začina. Stavite meso na malo jaču vatru da se proprži sa jedne strane nekoliko minuta, da lepo porumeni. Kada meso okrenete na drugu stranu, dodajte pršutu iseckanu na komadiće i šampinjone na listiće, da se proprže nekoliko minuta. Zatim sipajte pavlaku. Meso možete da ostavite unutra ili da ga izvadite pre stavljanja pavlake. Ostavite da malo krčka, dok se pavlaka ne zgusne, a zatim izdrobite prstima gorgonzolu i dodajte u pavlaku(ili eventualno neki drugi plavi sir). Začinite sos majčinom dušicom. Kada se gorgonzola otopi, meso servirajte na tanjir, a u sos ubacite iskidanu mocarelu da se otopi, tako da se sve onako lepo razvlači. Zatim meso na tanjiru prelijte sosom i servirajte uz prilog. Videćete da je ovo jelo vrlo brzo gotovo. Preporučujem da ga služite uz njoke(npr. pržene), za koje recept imate na blogu i neku lepu salatu, npr. zelenu.
Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: