четвртак, 5. април 2018.

BUNDEVARA

  Moram da priznam da ovu pitu mnogo volim, iako ne volim bundevu. Svi koji su je probali su oduševljeni. Možete da je pravite u dve varijante, sa filom, taj recept već postoji na blogu pod nazivom Filovana pita, i na "uobičajeni" način, mada ja tu imam svoje dodatke. Takođe, volim da pita ima dosta fila, kao da je štrudla.


Za ovu pitu vam je potrebno:

500 g tankih kora za pitu
oko 1,5 kg rendane bundeve
ulje
prezle
šećer
vanilin šećer
cimet
suvo grožđe
šećer u prahu za posipanje

Suvo grožđe operite i potopite u vodu na jedno 10-ak minuta. Uzmite po 5 kora za jednu jufku. Svaku koru poprskajte sa malo ulja, a na petu stavite fil. Uz ivicu stavite bogato rendanu bundevu, pospite prezlama (one će izvući vlagu, da ne bi bilo gnjecavo), pospite šećerom po želji, vanilin šećerom, cimetom i na kraju pospite suvim grožđem. Zatim savijte krajeve jufke, da fil tokom pečenja ne bi cureo i urolajte. Ređajte jufke u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje.

Kad poređate sve jufke u pleh, premažite ih uljem. Pecite ih pola sata na 200 stepeni. Kad se pita prohladi, isecite je i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: