Evo recepta za jednu predivnu tortu, koja je kremasta i lagana, a istovremeno punog ukusa. Sigurna sam da će se ljubiteljima čiz kejka dopasti. Prednost ove torte je što se brzo pravi, tako da za kratko vreme možete da napravite lepo posluženje.
Donju koru od mlevenog keksa napravite kao za čiz kejk koji se nalazi na blogu. Isti sastojci i postupak. Isto vam treba okrugli kalup za torte, prečnika 26 cm, čija se ivica skida.
Da napravite ovu tortu treba vam:
400 g neslanog krem sira
500 ml slatke pavlake
60 g šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
15 komada Oreo keksa
3 kašike Nutele ili nekog čokoladnog krema
Sir malo umutite mikserom, dodajte sok od limuna, slatku pavlaku i na kraju šećer, muteći sve vreme. Mutite nekoliko minuta dok se pavlaka lepo ne stegne. Podelite umućenu masu na dva dela, u jednu stavite izlomljeni Oreo keks, a u drugi umešajte Nutelu. Preko kore stavite prvo beli krem sa Oreo keksom, a odozgo čokoladni i lepo poravnajte. Ostavite da se hladi celu noć. Sutradan pažljivo skinite okvir kalupa i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар