Fina, mirisna poslastica, uvek je dobrodošla u kući, još ako se radi o testu, to je pun pogodak. Sigurna sam da će ove rolnice obožavati i deca i odrasli, a nećete se pokajati ako njima poslužite svoje goste. Testo je meko i lako za rad.
Od sastojaka je potrebno (za 20 rolnica):
800 g oštrog brašna (ja sam stavila pola mekog i bile su odlične)
40 g svežeg kvasca (jedna kockica)
4 dl jogurta
2 kašičice šećera
1 kašika brašna
1 jaje
1 žumance
60 g margarina
4 kašike šećera
1 kašičica soli
ulje
Za fil je potrebno:
450 g eurokrema (ili nekog drugog)
60 g otopljenog margarina
šećer u prahu
Jogurt zagrejte da bude mlak, pa u njega izdrobite kvasac. Dodajte 2 kašičice šećera, kašiku brašna, promešajte i ostavite na toplom mestu dok kvasac ne proradi. Brašno sipajte u veću posudu, pa mu dodajte 4 kašike šećera i so i promešajte. Kad kvasac nadođe, dodajte i njega, otopljeni margarin, kao i jaje i žumance, pa zamesite testo. Zatim ga sa svih strana premažite uljem, pokrijte kesom ili providnom folijom i ostavite na toplom mestu da nadođe bar pola sata. Kad je testo naraslo, razvijte ga oklagijom na brašnom posutoj površini, da bude u obliku pravougaonika i da bude debelo otprilike pola cm. Celo testo premažite kremom, od ivice do ivice, pa ga isecite na manje pravougaonike, da dobijete 5 redova i 4 kolone. Urolajte pravougaonike po dužoj strani. Dobićete 20 rolnica. U pleh stavite papir za pečenje, pa ređajte rolnice. Premažite ih sa preostalih 60 g otopljenog margarina. Pecite ih na 200 stepeni dok lepo ne porumene. Ako počnu da tamne, pokrijte ih folijom ili papirom za pečenje, da ne izgore. Kad ih izvadite iz rerne i kad se prohlade, pospite ih šećerom u prahu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар