петак, 2. фебруар 2018.

FAŠIRANE ŠNICLE

  Ko ne voli faširane šnicle? Takav verovatno ne postoji. Svako ima neki svoj način da ih napravi ili specijalan dodatak koji stavlja u njih, a ja sam danas rešila da vam pokažem kako ih ja pravim. Ovako ih pravi moja mama, a pravila ih je i moja baka Rada, pa kad mi uz njih sipa u tanjir malo pirea od spanaća, ništa slađe. Neke stvari iz detinjstva nam zauvek ostanu u sećanju. Sem pirea od spanaća, možete ih služiti i uz pire od krompira, neki sos, npr. od paradajza, uz prženi ili pečeni krompir, neku salatu, mogućnosti su zaista neograničene.


Za četiri osobe vam je potrebno:

800 g mlevenog mesa (najbolje mešano, pola juneće, pola svinjsko)
2 glavice crnog luka
1 jaje
so
biber
prezle
kašičica sode bikarbone
ulje

Crni luk sitno iseckajte, pa ga ubacite u meso, kao i so, biber, jedno jaje, jednu kašičicu sode bikarbone i malo ulja. Promešajte sve i nastavite da mešate, dodajući prezle malo po malo, dok smesa ne dobije potrebnu gustinu, da od nje možete da odvajate i oblikujete faširane šnicle. Kad umesite smesu, ostavite je da malo odstoji, jedno pola sata. Zatim, odvajajte i formirajte šnicle u željenoj veličini. Pržite ih na vrelom ulju, dok ne dobiju predivnu boju.
Prijatno i javite kako su ispale šnicle!

2 коментара:

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: