Za one koji vole svadbarski kupus, a ne usuđuju se da ga naprave u kućnoj varijanti, evo odličnog recepta, koji je već decenijama u mojoj kući. Preporučujem ga uz proju ili domaći hleb. I dobro društvo, naravno!
Za svadbarski kupus vam je potrebno:
2 veće ili 3 manje glavice kiselog kupusa
500 g suvog mesa (rebara)
200 g suve slanine
200 g junetine
200 g svinjetine
1 glavica crnog luka
biber u zrnu
aleva paprika
lovorov list
1 kašika masti
Na dno lonca stavite kašiku masti, kupus isecite na krupnije kriške, pa poređajte po dnu. Odozgo od svake vrste mesa po malo, deo slanine, lovorov list, malo bibera i malo aleve paprike. Tako ređajte do vrha lonca, dok ne potrošite sav materijal. Odozgo treba da bude pokriveno listovima kupusa. Nalijte vodom da ogrezne, stavite na jaču vatru da provri, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da krčka 5-6 sati. Proveravajte povremeno, ako voda uvri, dodajte po malo.
Prijatno i uživajte uz ovaj gurmanski ručak!
Нема коментара:
Постави коментар