Za mene su, kao i za mnoge meso i krompirići dobitna kombinacija. Za mlade domaćice, evo nečega što je lako za spremanje i ne oduzima puno vremena.
Za ovaj recept vam je potrebno:
svinjske ili juneće šnicle, količina po želji
krompir, količina takođe po želji
so
ulje
sirće
zelena salata
rotkvice
(ako ima, dodala bih i sremuš u salatu)
Šnicle malo izlupajte, posolite, pa ih dinstajte na malo ulja i vode, dolivajući vodu po malo kada uvri. Tako dinstajte meso dok ne omekša, na kraju ga malo zapecite nekoliko minuta, radi lepšeg izgleda. Krompir nasecite na kriške ili štapiće, kao za pomfrit, pa ga ispržite na ulju ili ispecite u rerni. Zelenu salatu posolite, dodajte malo ulja i malo sirćeta, a rotkvice iseckajte na kolutiće i ubacite. Ako imate sremuša, i njega iseckajte i stavite u salatu, daće fantastičan ukus i miris.
Prijatno uz ovakav fantastičan ručak!
Нема коментара:
Постави коментар