Evo jednog slatkog peciva, koje je i ukusno i prelepo izgleda. Sastojci su jednostavni, a vi ih možete i menjati, u zavisnosti od toga šta volite. Ovo je osnovna varijanta sa cimetom i šećerom i glazurom, a možete da stavite orahe, lešnike, mak, čokoladni krem. Takođe, možete ih praviti i bez glazure.
Da napravite ove pužiće treba vam:
1 kg brašna
1/2 l mleka
200 g margarina
1 kockica kvasca (40 g)
200 g šećera
prstohvat soli
cimet
šećer
50 g margarina
Za glazuru je potrebno:
šećer u prahu
malo mleka
Margarin otopite, a kvasac izdrobite u malo mlakog mleka (uzmite od onih pola litre), dodajte kašiku šećera, kašiku brašna, promešajte i ostavite da kvasac proradi. Zatim zamesite testo od brašna, mleka, rastopljenog margarina, šećera, soli i kvasca koji je proradio i ostavite ga na toplom mestu, pokrivenog, da se diže oko 30 minuta.
Uključite rernu da se ugreje na 200 stepeni, a za to vreme pužići će još malo da narastu. Peku se 20-ak minuta, nadgledajte uvek i videćete po boji kada su gotovi. Kad se pužići ohlade, napravite glazuru og šećera u prahu i malo mleka. Masa treba da bude gusta, ali da se malo sliva niz pužiće, otprilike da bude gustine kao neka kaša. Glazura bi trebalo da bude bele boje, kao na slici.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар