Male pite su pitice, a male gibanice su gibančići. Lepo izgledaju i odlično su posluženje za vaše goste ili za porodični doručak ili večeru. Uz njih možete da poslužite jogurt, kiselo mleko ili pivo.
Da napravite gibančiće treba vam:
500 g kora za pitu
500 g sitnog belog sira
5-6 jaja
ulje
Za fil:
1 šolja jogurta
2 jajeta
so
pola kesice praška za pecivo
Pomešajte sir i jaja i posolite ako sir nije slan. Stavite prvo dve prazne kore, pa zatim preko svake kore mešavinu jaja i sira i razmažite. Tako ređajte 6-7 kora. Urolajte i isecite na otprilike 9 delova. U pleh stavite papir za pečenje, pa poređajte isečene delove kao "ružice". Ostavite malo mesta između njih, da mogu malo da narastu. U šerpici zagrejte onoliko kašika ulja, koliko imate gibančića. Ulje zagrejte da bude baš vrelo. Sipajte na svaki gibančić po jednu kašiku vrelog ulja, treba da cvrči. Zatim napravite fil i njime napunite svaki gibančić, koliko može. Peku se 30 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар