четвртак, 15. март 2018.

PEČENI PILEĆI BATACI I PIRE KROMPIR

  Evo jednog od predloga za nedeljni ručak. Piletina i krompir, uz neku lepu salatu-dobitna kombinacija. Svako ima svoj način da ispeče piletinu, a ja ću da vam opišem moj.


Da napravite ovo jelo trebaju vam:

Pileći bataci i karabataci
so
margarin
malo vode
1 kg krompira
malo mleka

Vatrostalnu posudu dobro premažite margarinom, a piletinu usolite, pa stavite u posudu. Sipajte na dno malo vode, oko pola šoljice za kafu. Poklopite i pecite dok piletina lepo ne porumeni, trebaće vam oko sat vremena. Za to vreme, krompir operite i stavite da se kuva. Kada je gotov, oljuštite ga, izgnječite i posolite. Dodajte malo putera ili moče koja je ostala od piletine, da bude ukusnije. Sve dobro promešajte i dodajte malo mleka, da dobijete onu gustinu pirea koju volite. Služite uz neku lepu salatu. Ja sam ovoga puta servirala uz paprike sa kupusom, za koje takođe imate recept na ovom blogu.
Prijatno! 

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: