уторак, 20. март 2018.

RECEPTOAR NA ZLATIBORU


Proteklog vikenda smo bili na Zlatiboru, jednoj od prelepih srpskih planina. Sem zdravog vazduha, prirodnih lepota i dobrih ljudi, Zlatibor je poznat i po dobroj hrani, pa je nemoguće da na blogu ne iznesem utiske o tome. Odmah da kažem, da kad probate zlatiborske specijalitete, nema šanse da se ne ugojite, jer je sve kalorično. Izuzetno je ukusno i njihovo degustiranje predstavlja pravo uživanje za svakog gurmana i hedonistu. Ono što obavezno morate da probate su jagnjetina ispod sača, komplet lepinja, pršuta, kajmak, sir, a ko voli i rakiju, specijalitet im je klekovača. Lekovito bilje i med su takođe karakteristični za ovaj kraj. Grnčariju, tj. keramičke posude u kojima se sprema hrana, možete da nabavite na pijaci, kao i još neke proizvode od vune, džempere, patofne zvane pape itd.
Da ne pričam ja dalje, najbolje da sami odete i proverite sve ovo, a ja ću vam deo dočarati fotografijama.















Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: