Pite volim i da pravim i da jedem, i slane i slatke. Postoje razne vrste pita, a ove sam nazvala pitice jer se prave samo od po jedne kore. Veoma su ukusne, hrskave i sigurna sam da će se dopasti vašoj porodici ili prijateljima.
Da napravite pitice treba vam:
10-12 tankih kora za pitu
500 g nekog kremastog belog sira
1 jaje
so
ulje
Izmešajte sir sa jajetom i posolite ukoliko je potrebno. Svaku koru prvo malo poprskajte uljem, pa na ivicu kore nanesite malo fila. Zatim sa strane savijte da tokom pečenja ne bi curelo i zarolajte piticu. Tako radite dok sav materijal ne potrošite. U pleh stavite papir za pečenje, na njih poređajte pitice i premažite ih uljem. Peku se na 200 stepeni oko 10-ak minuta. Pazite dok se peku da ne izgore, jer su tanke.
Poslužite ih uz kiselo mleko ili jogurt.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар