четвртак, 25. јануар 2018.

FILOVANA PITA

  Ne znam nikoga ko ne voli da jede pite, slatke, slane, mnogo vrsta ima. Ova čiji vam recept danas predstavljam je slatka, voćna i sočna. U nju možete da stavite jabuke, višnje, bundevu ili neko drugo voće koje volite. Jedinstvena je po filu koji liči na neki lep krem od vanile. Verujte mi da je slasna i da se topi u ustima. Za ovu pitu nam je potrebno:
 

1/2 kg tankih kora za pitu
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja
1/2 šolje šećera
2 jajeta
malo praška za pecivo (pola kesice)
prezle
oko 1kg višanja,rendanih jabuka ili bundeve

Masu od jaja, šećera, ulja, jogurta i praška za pecivo dobro izmešati, najbolje mikserom, pa će malo i narasti od mućenja. Odvojite po 5 kora za jednu jufku. Svaku namažite sa po malo fila (ređajte jednu na drugu po 5). Na petu, posle fila stavite voće, Obavezno posuti prezlama koje će upiti višak tečnosti od voća. Ukoliko je voće kiselkasto, pospite i malo šećera, a može i malo vanilina, radi još lepše arome. Jufke poređajte u podmazan pleh, odozgo ih takođe premažite filom, i stavite u zagrejanu rernu da se peku na 200 stepeni oko pola sata. Prijatno i javite kako je ispala pita!


Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: