недеља, 28. јануар 2018.

PENE U PARADAJZ SOSU SA BOSILJKOM

  Pene su vrsta ukoso sečenih, reckavih testenina. Često se koriste u italijanskoj kuhinji i bezbrojne su kombinacije sa njima. Ja sam danas rešila da vam pokažem da i ručak bez mesa može da bude jako ukusan. I ne samo to, nego se i jako brzo sprema.



Za ovo jelo su nam potrebni:

pene (količina zavisi za koliko osoba spremate, računajte 150-200 g po osobi ),
sok od paradajza (otprilike  čaša od 200 ml po osobi ),
malo šećera, ukoliko vam je sok kiseo,
so,
biber,
2-3 čena belog luka, a može i više, po ukusu
origano
bosiljak (najbolji je svež )
maslinovo ulje, ako nemate može i suncokretovo,
maslinke, zelene ili crne, po želji
malo trapista, gaude, parmezana ili drugog sira


Pene obarite prema uputstvu na pakovanju. Za to vreme napravite sos. U tiganj ili šerpu stavite malo ulja, sok od paradajza, so, biber, beli luk usitnjen kroz presu, origano i bosiljak (iscepkajte nekoliko listova, a nekoliko celih ostavite za dekoraciju ). Sos krčkajte na laganoj vatri, povremeno mešajući, dok se ne zgusne. Za to vreme će se i pene obariti. Kad su gotove, procedite ih i prelijte sosom, pospite narendanim sirom, a odozgo stavite iseckane ili cele maslinke, kako volite. Dekorišite na vrhu sa nekoliko listova svežeg bosiljka.
Prijatno i javite kako vam se dopada ovako jednostavno, a lepo jelo! 


2 коментара:

  1. Ja sos pravim i sa crnim lukom, ne znam da li je to drugi sos ali jako liči na ovaj. I malo sam slobodniji sa začinima, stavljam i mirođiju, neku mešavinu, mlevenu papriku i slatku i ljutu... :) Inače, meni jedno od omiljenih jela.

    ОдговориИзбриши

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: