петак, 19. јануар 2018.

NAJBOLJI DOMAĆI HLEB

   Svaka prava domaćica, mora da nauči da umesi  domaći hleb. Ništa lepše nema, nego kad se po kući širi ovaj divan miris. Kad jednom probate, više nećete jesti kupovni hleb.

                   

                   Za ovaj, za mene najlepši hleb, vam je potrebno:

           700g brašna
           2 kašičice soli
           1/2 kockice kvasca
           1 kašika šećera
           mlaka voda
           ulje




Kvasac izmrvite u malo tople vode,dodajte šećer i ostavite da kvasac proradi desetak minuta. Brašno posolite i promešajte. Zatim, nadošli kvasac sipajte preko brašna i dodajte malo mlake vode. Počnite da mesite i dodajete po malo vode, po potrebi. Testo treba da bude meko. Toliko da od njega ne može da se formira lopta, već da samo možete da ga istresete u pleh. Pre nego što ga stavite u pleh, sipajte malo ulja i namažite hleb sa svih strana. Ostavite ga oko pola sata na toplom mestu da naraste, pa ga potom stavite u pleh. Peče se oko pola sata (uvek nadgledajte). Kad je gotov, uvijte ga u čistu krpu i uspravite, da se tako hladi. 
Prijatno i javite kako je ispalo! 


Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: