среда, 7. март 2018.

JUNEĆA SUPA I RINFLAJŠ SA RENOM I SOSOM OD RENA

  Ništa lepše od domaćeg, toplog jela "na kašiku", posebno u zimskom periodu. A tek kada miriše supa, mmmmm... Poseban specijalitet je kuvano meso iz supe, uz povrće i sos od rena, tj. rinflajš.
Ovde ćete dobiti recept za supu, knedle i za sos od rena, koji predivno ide uz meso i povrće iz supe. Napominjem da za sos koristim domaći ren i to začinjen, naravno, sa uljem, solju i sirćetom. Kupovni je previše usitnjen i nedovoljno pikantan.  



Za supu je potrebno:

1 kg junećeg mesa od rebara
2-3 šargarepe
parče korena celera 
2 korena peršuna
1 paškanat
10-ak zrna bibera
biljni začin

Sve sastojke stavite u hladnu vodu da se kuvaju. Kada meso potpuno omekša i supa je kuvana. Meso i povrće izvadite na tanjir, a supu procedite, pa napravite knedle.



Za knedle je potrebno:

1 jaje
so
1 kašika ulja
griz

Belance malo ulupajte viljuškom, malo posolite, pa dodajte žumance i promešajte. Zatim po malo dodajte griz, da ne bude ni pregusto, ni premeko, kao kaša otprilike. Na kraju dodajte kašiku ulja i promešajte. Vadite kašičicom knedle i stavljajte u vrelu supu da se skuvaju, otprilike će trebati 10-ak minuta.

Za sos od rena je potrebno:

3 varjače brašna
2-3 kašike ulja
2-3 kutlače supe
so
1 puna kašika rena

U tiganj ili šerpu stavite ulje, brašno, supu i ren, posolite po ukusu i mešajući kuvajte dok ne provri. Kada provri podesite gustinu po želji tj., ako vam je gusto, dodajte još malo supe. Vatra ne sme biti prejaka, a supa koja se dodaje treba da bude mlaka, da se brašno ne bi zgrušalo. Meso i povrće servirajte uz ren i sos.
Prijatno! 



Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: