субота, 3. фебруар 2018.

PEČENI PRASEĆI BUT SA PEKARSKIM KROMPIROM

  Evo jednog predloga od mene za nedeljni, porodični ručak. Verovatno svi znate kako da ispečete meso i krompir, ali ja predstavljam moj način. Ovo svi vole da jedu i nema promašaja. 


Za ovo jelo vam treba:

jedan praseći but
krompiri
svinjska mast
voda 
so
neka salata i piće, naravno

But je potrebno dobro posoliti, inače neće biti ukusan. Probušite nožem rupice na mesu, do kosti i unutra posolite. Odozgo takođe dobro usolite meso sa svih strana.

Zatim ga premažite svinjskom mašću i stavite na pleh. Na dno pleha sipajte malo vode i posolite vodu malo. But se peče na 200 stepeni, otprilike 2,5 sata, ako hoćete da dobije ovako lepu boju, kao na slici. U toku pečenja, svakih pola sata dolivajte po malo vode na dno pleha, jer će ona isparavati, a meso prelijte saftom. Pola sata pre kraja ubacite isečen i posoljen krompir. Imaćete najlepše pečeno meso i krompir na svetu. Uz ovo preporučujem pivo i obavezno neku salatu, a to je stvar sezone i ličnog ukusa. Zimi salatu od kiselog kupusa ili turšiju, a leti zelenu salatu, mladi luk, paradajz, itd. Uz pečenje obavezno poslužite i ren.
Prijatno i javite kako vam se dopada recept!

Нема коментара:

Постави коментар

KOMPLET LEPINJA

Verovatno će vam se svideti i sledeći recepti: